Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme.
Ismo Laitela

Ismo Laitela

Siviilisääty: Naimaton
Työpaikka: Yrittäjä lukuisissa yrityksissä, mainosmies, talonmies, solisti, kahvilatyöntekijä, ovivahti
Näyttelijä: Esko Kovero

Ismo on lempeä, vieraanvarainen ja avulias mies, joka ei kuitenkaan aina ole ollut sellainen. Ismon vaimon kuolema teki hänestä yksinhuoltajan, mihin rooliin Ismosta ei alkuun ollut. Ismo oli äkkipikainen luonne ja jopa pahoipiteli lapsiaan. Hän oli myös suvaitsematon ja kiihkoilija. Uudet vastoinkäymiset ja hirvittävät kokemukset elämässä kuitenkin muuttivat Ismoa, josta tuli käytännössä entisen vastakohta. Ismo on taipuvainen huomionhakuisuuteen ja marttyyriuteen, mutta hän on myös hyväsydäminen ja sitkeä. Hän usein ylireagoi asioihin ja menee sen seurauksena aivan liian pitkälle, mutta toisaalta aina myös palaa takaisin, lannistumatta ja entistä vahvempana. Ismo on todellinen romantikko, jonka rakkaudennälän päihittää ainostaan hänen elämänhalunsa. Pihlajakatu ei olisi sama ilman Ismoa ja voisi sanoa, että tämä legendaarinen hahmo on Pihlajakatu.

Suosituimmat videot henkilöstä Ismo

Ei videoita.

Henkilön Ismo kohokohdat


Ladataan videota...

Uuden kaupan perustaminen

Muokattu (Lisätty )

Ismo on maksanut Sannin velat, jotka hän peri isältään Heikki Pohjoselta ja lainannut suuren summan Liisa Salolle, jota ei koskaan saanut takaisin. Toisin sanottuna Ismon rahat ovat loppu. Juuri silloin Liisa Salo palaa takaisin ja kertoo Mikael Salon olevan perässään. Mikael jää kuitenkin poliisin haaviin Kalle Laitelan autettua Mikaelin jengissä peitetehtävissä ollutta Sami Kososta. Ismo ja Liisa yrittävät aloittaa suhteensa uudelleen, mutta Liisa tuntee olonsa levottomaksi ja haluaisi muuttaa ulkomaille. Ismo taas haluaa Liisan jäävän Helsinkiin.

Ismo uskoo Liisan tarvitsevan muistutuksen siitä, miten ihana heidän suhteensa oli ennen kuin Liisa pakeni Mikaelia. Parilla oli siihen aikaan R-kioski, joten Ismo lainaa Kallelta rahaa ja hankkii liiketilan kauppaa varten. Liisa ei kuitenkaan vaikutu kaupasta vaan pyytää Ismoa mukaansa Italiaan. Ismo päättää, ettei lähde, vaan päästää Liisan menemään ja perustaa kaupan omaa onneaan varten. Aki Nikkinen tulee kaupalle ennen avajaisia ja aukoo päätään Ismolle. Ismo saa Akin pottuilusta pelon riittämättömyydestä, eikä pysty avaamaan kauppaa. Niinpä pihlajakatulaiset Ullan ja Kallen johdolla avaavat kaupan ja niin Ismosta tulee jälleen kauppias.Ladataan videota...

Ismo saa tietää kuolleeksi luullun vaimonsa olevan elossa

Muokattu (Lisätty )

Ismo haluaa perustaa syövän parantamista tukevan säätiön ja päättää painattaa lehtisten kanteen syöpään kuolleen vaimonsa Liisa Laitelan kuvan. Kalle Laitela on saanut Brasiliassa tietää Liisan olevan elossa ja puhuu Ismon pyörtämään päätöksensä. Ismoa hoitava sairaanhoitaja kuitenkin tunnistaa kuvasta Liisan naapurikseen Kristiina Pohjoseksi.

Ismo lähtee Hämeenlinnaan etsimään Kristiinaa, mutta löytää asunnosta vain Sanni Pohjosen, joka pelästyy Ismon varsin sekavalta kuulostavaa selostusta kuolleista palanneesta vaimosta. Sanni soittaa poliisit ja Ismo joutuu luovuttamaan. Ismo säälii itseään uskoen olevansa sekoamassa, kun luulee vaimonsa olevan elossa. Hän menee jättämään Liisalle hyvästit, kun tämä ilmestyykin hänen selkänsä taa. Ismo järkyttyy ja Liisa pakenee paikalta. Myöhemmin Ismo uskoo nähneensä näkyjä, mutta löytääkin Kristiinan ja Sannin Hämeenlinnasta.

Ismo murtuu, kun Kristiina kertoo lavastaneensa kuolemansa. Sanni saa Ismon istumaan sovinnontekopöytään ja Ismo alkaakin ymmärtää Kristiinan päätöstä lähteä, sillä Ismolla oli ollut suhde sihteerinsä kanssa. Sannin lipsautuksesta Ismo kuitenkin tajuaa Kristiinallakin olleen toinen mies, jonka luokse tämä meni ja suuttuu silmittömästi. Myös Kalle suuttuu kuullessaan äidillään olleen toinen mies. Sopuun kuitenkin päästään vähitellen ja pian Ismo tajuaa vanhan rakkauden Kristiinaan taas heränneen. Samaan aikaan myös Helena Kuula ihastuu Ismoon.

Ismo ei osaa päättää kumman naisista haluaisi ja pyörittää molempia. Hän jää lopulta kiinni viedessään kummankin naiset vuorollaan Kolille ja menettää molemmat. Ismo pettyy Kristiinan alkaessa hakea omaa kämppää. Hän ei kuitenkaan ole valmis luopumaan naisesta ja sabotoi kissoille allergisen Kristiinan kämpän haun hieromalla kissaa asunnon seiniin. Hän myös sabotoi treffit, jotka nainen on sopinut toisen miehen kanssa. Lopulta Kristiina rauhottuu ja kaksikko aloittaa suhteen. Ongelmia ilmenee vasta, kun Kristiinan entinen aviomies Heikki Pohjonen tulee Helsinkiin hakemaan vaimoaan takaisin.


Ladataan videota...

Ismo sairastuu syöpään

Muokattu (Lisätty )

Ismo suunnittelee kovaa vauhtia häitä kihlattunsa Liisa Salon kanssa, kun Katariina Mäkelä huomaa Ismon imusolmukkeiden olevan turvoksissa. Katariina antaa Ismolle lähetteen tutkimuksiin, mutta vaimonsa ja tyttärensä syövälle menettänyt mies pelkää tautia niin paljon, että pakenee koepalan otosta. Ismo ei myöskään uskalla kertoa tautiepäilystä kenellekään. Kallen puheet syöpähoitojen kehittymisestä rohkaisevat lopulta Ismon koepalaan. Ismo saa ikäviä uutisia, kuten pelkäsikin, eikä pysty kertomaan taudistaan edes Liisalle, sillä on täysin varma kuolevansa ja menevänsä vaimonsa ja Miia-tyttärensä luo taivaaseen. Samaan aikaan Valtteri Elovirta palaa Kalle Laitelan elämään.

Kalle kertoo Ismolle Valtterin raiskanneen hänet, jolloin kuolemastaan varma Ismo päättää mennä hakkaamaan Valtterin kostoksi. Ismo saapuu Valtterin asunnolle, mutta löytääkin tämän tajuttomana ja valmiiksi pahoinpideltynä. Ismo poistuu ajatellen Valtterin saaneen jo ansionsa mukaan, mutta unohtaa pesäpallomailansa. Valtteri päätyy Kallen leikkauspöydälle ja Kalle parantaa Valtterin heidän menneisyydestään huolimatta. Kalle epäilee Ismon murskanneen Valtterin, mutta Ismo saa Kallen vakuutettua syyttömyydestään. Ismo ja Kalle lähtevät hakemaan Ismon pesismailaa Valtterin asunnolta ja löytävät sen lisäksi kasan seksidvd:itä, jotka sisältävät Valtterin tekemiä raiskauksia. Ismo ja Kalle järjestävät dvd:t poliisille ja Valtterin vankilaan. Seppo näkee Ismon ottavan syöpälääkkeitä ja Ismo joutuu tunnustamaan olevansa sairas. Hän ei kuitenkaan pysty vieläkään kertomaan Liisalle ja pakenee jättäen Liisan alttarille.

Ismo ei tahdo olla Liisalle taakka ja väittää, ettei rakasta tätä. Liisa löytää lohtua Lasse Sievisen luota ja Ismo päättää järkätä kaksikon yhteen, jotta voi kuolla rauhassa. Myöhemmin, Ismon vakoillessa Liisaa ja Lassea, hän pyörtyy ja joutuu viedyksi sairaalaan. Ismo menee todella huonoon kuntoon ja Liisa näkee hänet letkuissa. Liisa kertoo Kallelle ja tämä saa tietää Ismon syövästä. Kalle lohduttaa pessimististä Ismoa, että tauti voi olla parannettavissa. Ismo ei kuitenkaan usko ja hän pyytää Lasselta, ettei tämä kertoisi Liisalle taudista. Lasse lupaa olla kertomatta ja ajaa myöhemmin hiusten menettämisestä kärsivän Ismon hiukset. Kaksikko lähenee. Ismon peruukki lentää tuulessa Liisan jalkoihin, mutta nainen ei tajua sen olevan Ismon.

Ismo suostuu kantasoluhoitoihin sillä ehdolla, että Kalle muuttaa hänen luokseen, joten Kalle suostuu. Kalle ajaa omat hiuksensa tukeakseen isäänsä. Saadessaan hoitoa Ismo vaipuu tajuttomuuteen. Hän avaa hetkeksi silmänsä ja näkee kuolleen vaimonsa. Herätessään Ismo löytää tämän huivin sänkynsä alta. Lopulta Ismo joutuu kertomaan Liisalle taudistaan ja miksi jätti tämän alttarille. Kaksikko saavuttaa sovun, mutta Liisa joutuu pakenemaan Mikaelia ja ryöstää Cindy Rintalan kanssa Palan rahat mennessään. Ismo parantuu syövästään.


Ladataan videota...

Miia kuolee

Muokattu (Lisätty )

Miia Laitela on alkanut kokea outoja oireita ja saa lähetteen tutkimuksiin. Tutkimukset ovat kalliita, mutta Miia ei halua pyytää Ismolta rahaa, sillä arvaa tämän menevän täysin sekaisin, koska Miian ja Kalle Laitelan äiti kuoli syöpään. Kalle lainaa Miialle tarpeeksi, jotta tämä pääsee tt-tutkimukseen. Siinä paljastuu, että Miialla on pahanlaatuinen aivokasvain, joka vaatii sädehoitoa ja leikkauksen. Miia ei kerro tilastaan kenellekään.

Kalle kutsuu Ismon ja Miian Lappiin, sillä on menossa naimisiin Kuisma Savolaisen kanssa. Lapissa Ismo onnistuu eksymään korpeen, mutta Kuisma, johon hänen on edelleen vaikea suhtautua homouden takia, pelastaa hänet. Ismon katoamisesta huolestunut Miia puhuu isälleen arvoituksellisesti elämän lyhyydestä. Kalle ja Kuisma poistuvat Brasiliaan. Ismo ei vieläkään tiedä Miian sairaudesta ja tyttö käy sädehoidoissa. Lääkäri kertoo Miialle, että hoito ei enää tehoa. Miia päättää vihdoin kertoa isälleen, joka järkyttyy perinpohjin. Ismo ei pysty hyväksymään tyttärensä saattavan kuolla ja kannustaa Miiaa menemään ylioppilaskirjoituksiin taudista huolimatta. Miia menee, mutta pyörtyy ja lyö päänsä.

Pian Ismo saa puhelun sairaalasta ja kuulee tyttärensä olevan koomassa. Ismo menee sairaalaan ja on Miian vieressä tämän avatessa silmänsä. Ismo järjestää Miialle ylioppilasjuhlia ja antaa tälle äitinsä vanhan yo-lakin. Myöhemmin Ismo löytää Miian rapusta, jälleen tuupertuneena. Käy ilmi että Miialla on taas verenvuoto aivoissa. Ismo vie Miian Saku Salinin kanssa Salineille odottamaan kuolemaa ja Kalle tulee Suomeen. Ismo tahtoo yrittää vielä jotain tyttärensä pelastamiseksi ja ottaa yhteyttä ennustaja Madame Tellervoon, joka on hänen tietämättään hänen naisystävänsä Jaana Nieminen. Ismo tahtoo tietää, milloin Miia kuolee, mutta Jaana ei tahdo vastata kysymykseen.

Niinpä Jaana kirjoittaa Madame Tellervolta lohduttavan vastauksen, joka antaakin Ismolle voimia kohdata Miian kohtalo ja olla tämän tukena. Miia saa kuulla kirjoittaneensa ylioppilaskirjoituksissa yleisarvosanan L. Ismo pitää juhlissa koskettavan puheen, jossa hän kehuu Miian rohkeutta ja sitkeyttä vastoinkäymisten edessä. Sitten tulee päivä, jolloin Ismo, Saku ja Kalle eivät saa Miiaa heräämään. Ismo huolestuu Miian kuolevan. Aamulla Miia avaa silmänsä, katsoo Sakuun ja henkäisee viimeisen kerran. Miian kuoleman jälkeen Ismon oli vaikea jatkaa elämäänsä, mutta se muutti miestä suuresti. Ismon äkkipikaisuus laimeni pois ja nöyrempi ja pehmeämpi mies alkoi syntyä.Ladataan videota...

Ismo pahoinpitelee lapsiaan

Muokattu (Lisätty )

Ismon vaimo Liisa Laitela on kuollut syöpään ja mies on jäänyt yksinhuoltajaksi. Siinä missä Ismo oli hyvä perheenisä vaimonsa eläessä, ei yksin lasten kanssa olo suju häneltä ollenkaan. Myös Ismon äkkipikainen ja päsmäröivä luonne nostaa rumasti päätään. Ismo ei tahdo Miia Laitelan olevan missään tekemisissä Saku Salinin kanssa, mutta Miia rakastaa Sakua ja kieltäytyy tottelemasta. Niinpä ismolla keittää yli ja mies lyö Miiaa.

Ismon suhde Maarit Saliniin sujuu huonosti ja kun Kalle Laitela kieltäytyy antamasta Ismolle viinapulloa, purkaa mies turhautumistaan lyömällä vuorostaan Kallea. Naapurit alkavat puhua nähdessään Laitelan lasten ruhjotut naamat. Kalle suhtautuu tilanteeseen yrittämällä rauhoittaa kaikkia ja olemalla ärsyttämättä Ismoa, mutta Miia ei siedä lyödyksi tulemista. Niinpä vihainen teinityttö ärsyttää isäänsä tahallaan ja saa kasvoilleen kovan avokämmeniskun. Myöhemmin Kalle jää isälleen kiinni huumeiden kokeilemisesta. Ismo raivostuu ja Kalle joutuu tämän kanssa käsikähmään.

Rytäkässä Kalle kaatuu ja lyö päänsä pöydän kulmaan. Verta valuva Kalle menettää tajuntansa ja Ismo hätääntyy. Paikalle tulee Rauni Koivukuja ja Kallelle tilataan ambulanssi. Kalle tulee sairaalassa tajuihinsa ja väittää kompastuneensa maton reunaan. Rauni ei kuitenkaan usko ja kysyy Ismolta totuutta. Ismo kertoo totuuden ja myöntää vihdoin, mitä Laitelan suljetun oven takana tapahtuu. Kalle yllättyy, kun Ismo on kertonut totuuden, mutta ilmoittaa Raunille, ettei halua sosiaaliviranomaisia. Ismo päättää yrittää muuttaa asioita ja lähestyy Miiaa pahoittelevana. Miia huomaa Ismon vasta, kun tämä ojentaa kätensä häntä kohti ja pelästyy silmittömästi, että isä lyö jälleen. Ismo tajuaa vihdoin, mitä on tehnyt lapsilleen ja hakee apua. Miian kohdalla on kuitenkin myöhäistä ja tämä karkaa kotoa.


Uutisia henkilöstä Ismo

Ei uutisia.